مدیرعامل آب منطقهای تهران گفت: بر اساس آمار میزان بارندگی در تهران ۳۵ میلیمتر بوده که نسبت به سال گذشته ۶۶ درصد منفی است. همین مساله وخیم بودن شرایط سدهای تهران را نشان میدهد.
دانشیار گروه مدیریت محیط زیست واحد علوم و تحقیقات با تاکید بر ضرورت جلب مشارکت مردمی برای احیای دریاچه ارومیه ساخت بیش از ۲۰ سد و افزایش سطح زیرکشت را مهم ترین عوامل خشک شدن این دریاچه برشمرد.
الگوی بارش در کشور تغییر کرده، فصل ها درحال جابه جایی و میانگین بارش ها رو به کاهش است؛ استان تهران پائیز امسال کمترین بارندگی را در ۳۰ سال اخیر داشته و این آمار نگرانی ها را نسبت به آینده پایتخت افزایش داده است.
«حدود ۱۴۰ میلیون نفر در دنیای فعلی، گرفتار بحران آب هستند. تا سال ۲۰۲۵ در حدود ۸۲۰ میلیون نفر در ۶۰ کشور دنیا، دچار بحران تشنگی و خشک سالی میشوند.» این خبر یکی از دهها برآورد مؤسسات بین المللی است. تحلیلی که هنوز صدای ناقوس مرگبار آن به خیلیها نرسیده است.
یک عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اینکه ممکن است در صورت تداوم شرایط بارش در کشور بر اساس الگوی سامانه پرفشارعربستان یکی از خشکسالیهای شدید تاریخ کشور اتفاق افتد، گفت: فکری باید برای مدیریت منابع آب کرد و یک برنامه جامع تحقیقاتی از روند تغییرات آتی هواشناسی تهیه کرد.
زیست آنلاین :دولت ميتواند با اتخاذ سياستهاي اقتصادی، اجتماعي و فرهنگي درست و منطقي در اين استانها و ضمن پرهيز از نگاه امنيتي به موضوع درياچه اروميه، نسبت به تقويت انجمنهاي داوطلبانه، اتحاديهها و گروههايي كه معمولاً خصلتي محلي و غيردولتي دارند و هدفشان مشاركت و درگير ساختن مردم در فرآيندهاي اجتماعي است، اقدام نمايد تا همدلي، اعتماد و انسجام و ...
خشکسالی؛ واژهای که چندسالی است نقل تمام محافل و مجالس شده است، هر سال با نزدیک شدن به تابستان بحث خشکسالی داغ میشود، مدیر و غیر مدیر در خصوص آن اظهار نظر و اعمال نظر میکنند، اما همچنان در تابستانها با کم آبی و افت فشار، جیرهبندی و آبرسانی سیار بویژه در مناطق روستایی مواجه هستیم.
هماهنگ کننده سازمان ملل در تهران ،ایرانیان را مردمی قدرتمند توصیف کرد که می توانند در آینده بشریت نقش مهمی ایفا کنند و گفت: من در حالی کشور شما را ترک می کنم که فرهنگ، تاریخ غنی و زبان شما همیشه با من خواهد بود؛ ایران بخش خیلی بزرگی از قلب من است.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس از رییس سازمان برنامه و بودجه درخواست کرد در برنامه ریزی ها و تخصیص بودجه منابع بیشتری را به محیط زیست اختصاص دهد زیرا طی سال های اخیر در حق محیط زیست کم لطفی شده است.
معاون توسعه و پیشبینی هواشناسی چهارمحال و بختیاری گفت: امسال چهارمحال و بختیاری وارد دهمین سال خشکسالی شده و در طی ۱۰ سال گذشته رکورد خشکترین سالها را پشت سر گذاشته است.
براساس آمار کاهش بارندگیها در حوضه آبریز دریاچه ارومیه در طی ۶۷ سال گذشته بی سابقه اعلام شده همچنین در حال حاضر یک میلیارد مترمکعب آب در بستر دریاچه وجود دارد که تنها معادل ۳۵ درصد بستر دریاچه را پوشانده و می توان با صراحت اعلام کرد که بیش از ۹۰ درصد دریاچهی ارومیه خشک شده است.
سرپرست معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به وضعیت نامناسب اکثر تالابهای کشورگفت: ۸۰ درصد تالابهای مرکز کشور در معرض تهدید هستند.
اطلاعات و آمار موجود بیانگر خشکسالیهای اندوخته و تجمیع یافتهای است که در بستر طبیعت باقی مانده، همچنین از ابتدای پاییز سال جاری تا پایان روز دهم دی ماه میزان بارندگی کل کشور ۳۰.۸ میلیمتر بوده است که در مقایسه آمار متوسط ۴۹ ساله که معادل ۷۳.۶ میلیمتر است، ۵۸.۲ درصد کاهش نشان میدهد.
معاون اول رییس جمهوری از دبیرخانه شورای عالی آب خواست موضوع باروری ابرها و نیز استفاده از منابع آب ژرف را نیز در دستور کار جلسات قرار دهد تا امکان تامین آب از اینگونه روش ها مهیا شود.
عضو مجمع نمایندگان استان فارس با انتقاد از عملکرد مسئولان در زمینه مدیریت تالابها از آن تحت عنوان رفتارهای شعاری و تبلیغاتی بیثمر یاد کرد و گفت: خشک شدن تالاب بختگان منشاء بروز ریزگردها خواهد شد.
براساس پژوهش انجام شده توسط مرکز «آیندهبان»، مسأله «تأمین آب» و «پیامدهای بحران آب» در میان نخبگان ۵ حوزه؛ اقتصادی، محیط زیستی، سلامت، علم و فناوری و اجتماعی جزو ۷ مسأله اول و اساسی کشور در سال ۹۶ است، این در حالی است که این امر همچنان نتوانسته در زمره ۷ مسئله اساسی و دغدغه نخبگان حوزه فرهنگ و سیاست قرار گیرد.
محقق دانشگاه تهران بر این باور است که ایران همواره با خشکسالی مواجه بوده است؛ از این رو کشور قبل از آنکه با کمبود آب مواجه باشد، با ضعف مدیریت منابع آب مواجه است و به اعتقاد وی با توجه به گستردگی مکانی سامانههای جوی، پارازیتها اثر پُراهمیتی بر سامانههای جوی ندارند.